enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2020
EURO
37,1152
ALTIN
2.981,85
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ’DE İLK 99 GÜN

09.07.2024
30
A+
A-

Siyasetin klasiğidir ‘ 100 gün ‘ değerlendirmesi . Etik olarak yeni seçilen başkana yüz günlük avans verilip önü açılır. Silivri’de de 99 gün oldu , Nasrettin Hoca’nın deyimiyle ‘ 99 u veren Allah , 100’ü de verir’ deyip , ‘ 99 günü özetle bir değerlendireyim ‘ dedim .

Silivri Belediyesi’nde 31 Mart 2024 seçimlerinde yaşanan değişim sonrası öncelikle Silivri’ de hoşgörü kültürünün yeniden oluştuğunu ifade edeyim .
Silivri Belediye Meclis toplantılarını izleyenler bunun daha çok farkına varıyorlar . İtmeyen, kakmayan , azarlamayan, küçümsemeyen, sıkıştığında geçmiş dönemin sayfalarını karıştırmayıp , muhalefetin eleştirileri hoşgörü ve saygıyla karşılayan bir başkan var .
BAŞKAN YARDIMCILARI
Yönetim değişikliği sonrası uzun yıllar , değişik başkanlarla belediye yönetimlerinde çalışmış tecrübeli ve belediyeciliği bilen Emine Tarin , halkın içinden olup, yıllardır Silivri’nin en yüksek nüfuslu mahallesinde muhtarlık yapan , CHP listesinden meclis üyesi seçilen, Yavuz Alçı ile Başkan Balcıoğlu’nun ilk günden beri yanında olup, çeşitli konularda danışmanlığını yapan , uzun yıllar önce rahmetli babası ile aynı partide görev yaptığım, CHP listesinin ilk sırasından İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi seçilen Tan Kıroğlu’nun başkan yardımcılığına getirilmesi bana göre çok doğru hareketler oldu . Başkan Balcıoğlu böylelikle hem tecrübeli Sayın Tarin’e görev verip işini kolaylaştırdı, hem de siyaseten atadığı iki başkan yardımcısıyla da seçim öncesi sözünde durup, örgütünü memnun etti. Şimdi sırada memur başkan yardımcılarının atanması var. Belediye çalışanlarının içinden liyakatli ve adaletli yapılacak olan atamalar , Başkan Balcıoğlu’nun elini yönetim anlamında çok daha güçlendirecektir .
EZGİ VE GIDA BANKASI
Belediye için çok önemli iki kurum. Başkan Bora Balcıoğlu buraya da öylesine isabetli nokta atışı isimler getirdi ki , Silivri’de muhalefetin % 90’ı bile bu isimlere karşı çıkamaz bana göre .
Ezgi AŞ.’ nin başına getirilen Erkut Uysal’ı siyaseten Silivri’de tanımayan yoktur . Saygılı, dürüst bence en önemlisi liyakatli olmasıdır . Adaletli olacağına dair kendisini yakinen tanıyan biri olarak inancım da tamdır . İşimin çok zor olduğu kesin bence , Ne İsa’ya , ne Musa’ya yaranacak . Tanıdığım Erkut Uysal’ın kimseye yaranma gibi bir çabası olmadığı için doğru bildiğini ve doğruyu yapacağına eminim .
GIDA BANKASI
Gıda Bankası’na gelince ; Yalçın Ekici’ye emanet edildi . ‘ Silivri’de bu işi hakkıyla ve adaletli yapacak üç kişi say ‘ denilse herkesin mevcut yönetimde ilk üç kişiden ilk sıraya yazacağı isimdir . Mütevazi kişiliği, yıllardır siyasi duruşu , aldığı devlet terbiyesi , STK’larda yıllarca Silivri’lere yaptığı hizmetlerle hepimizin yakından tanıdığı Sayın Ekici de , Sayın Uysal gibi çok isabetli atama oldu. Kimsenin bir kuruşuna tenezzül etmeyeceği gibi kimseye de bu konuda kesinlikle taviz vermeyeceğine adım gibi eminim .
KENT KONSEYİ VE SILIVRISPOR
Yerelde yönetim değişikliği sonrası ilçenin en önemli iki STK’sında genel kurul oldu.
Bu iki önemli STK genel kurullarını da Başkan Balcıoğlu başarıyla atlattı . Kent Konseyi’nde atama yapmadı, kimseyi işaret etmedi Silivri’nin yakından tanıdığı üç aday demokratik bir şekilde yarıştı. Bu konuda çok tecrübeli olan Nursel Erel de farklı bir şekilde ekibiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi.
Silivrispor yönetimi genel kurul kararı alıp, mevcut başkan Sayın Çolakoğlu da aday olmayacağını açıklayınca , camiada bir kaos oluştu. Hatta hiç aday çıkmayacağı ve anahtarın kaymakamlığa teslim edileceği söylentisi fısıltı gazetesi tarafından ortalığa yayıldı. Herkes ‘ geçmiş dönemde yaşanan belediye başkanı , Silivrispor yönetimi çekişmesi yeniden mi yaşanıyor ‘ derken devreye giren Başkan Balcıoğlu Silivrispor düğümünü de sıkıntısız çözüp, camianın tek yürek olmasını sağladı . Kendi adayını çıkarmadı, isim işaret etmedi , başarılı bir dönem geçiren Başkan Nuri Çolakoğlu ve ekibini yollarına devam etmesi için ikna edip doğru olanı yaptı ( Devamı var ) .

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.