enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2020
EURO
37,1152
ALTIN
2.981,85
BIST
9.002,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Çok Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Az Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ORTAKÖYSPOR ARENA’DAN YARA ALMADAN ÇIKTI.

31.05.2024
46
A+
A-

Uzun süredir amatör küme maçı izlememiştim . Müjdat Gürsu Stadı’nda oynanan erteleme maçında İstanbul Arenaspor , Ortaköyspor’u izlerken gerçekten müthiş keyif aldım.

Öncelikle her iki takımın başkanları , yöneticileri ve antrenörlerini kutlamak istiyorum. Takır , takır top oynayan iki ekip , sahada sadece işlerini yapıyorlar .
Rakiplerle dalaşmak yok, hakeme itiraz yok, hakemi aldatmaya yönelik artistlik hareketler yok . Şampiyonluğa oynayan takımın kenar yönetimi önemli bir atak başlarken , rakip takımdan oyuncunun sakatlık yaşaması üzerine , oyuncusundan topu dışarı atmasını söyleyecek kadar olgun. Gerçekten Süper Ligde ki rezillikleri gördükten sonra , 2. Amatör küme maçında yaşanan bu güzelliklere imrendim doğrusu .
Sadece bu kadar mı ? Hakeme triosuna ne demeli? Sakatlanan oyuncu için kenar yönetimden soğutucu isteyip , oyuncuya müdahale eden bir orta hakem. Yan taraftan uzak köşeden çıkan topu almaya giden, top toplayıcı görevini de üstlenen bir yan hakem .
Hakemler hem sağlıkçı , hem top toplayıcının görevini yaptılar sahada . Gerçi dünkü karşılamada saha komiseri vardı fakat geçen hafta Çatalca da ki bir karşılaşma da saha komiseri olmadığı için bu görevide hakemin yaptığını da öğrenmiş oldum Aydın Doğar kardeşimden . Şaka gibi gerçekten .
BU AYIP TFF’YE YETER
Yağmur çamur demeden yaz kış sahada düdük çalan ve görevi dışında bir çok açığıda kapatan hakemlerimizin amatör kümede aldıkları ücret ise komik ötesi . Orta hakem 350 TL, yan hakemlerde 200 TL. Konu derin, mevzu uzun ama maçla ilgili de bir kaç kelam edeyim .
ORTAKÖYSPOR ZORLANMADI
Grubunda Şampiyonluğun en büyük adaylarından Ortaköyspor iyi bir oyun ortaya koyarak haklı bir galibiyet aldı . Ortaköyspor kadrosu ve ortaya koyduğu oyunla zaten 2. Amatör Kümeye fazla olduğunu gösterdi . Dört farklı net bir skorla rakibinden istediği üç puanı alan lider Ortaköyspor son haftalara büyük bir avantajla girdi . Ortaköyspor daki 5-6 oyuncu bu ligin çok üzerinde kesinlikle . İzlerken de müthiş zevk veriyorlar .
ARENASPOR’DA ALTYAPI FARKI
Arenaspor kesinlikle tam bir sistem takımı . Alt yapının güzelliğini ortaya koydular . Güçlü rakibi karşısında maç boyunca kendi oyunlarını oynadılar . Dağılmadılar , zaman zaman pozisyonlar da buldular fakat atamadılar . Dört farklı yenilmelerine karşın saha da kimse arkadaşına bağırmadı , suçlamadı . Tüm oyuncular kendilerine verilen görevi yapmaya çalıştı . Oyunu çirkinleştirmeyip, aksine güzelleştirdiler .

Yazarın Diğer Yazıları
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.