Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tatlıcıların yoğun mesaisi başladı.
Ramazan Bayramı’nın yoğunluğunu en çok hisseden kesimlerden biri olan tatlıcılar, bayrama yetiştirilmek üzere vatandaşlardan sipariş alıyor. Siparişleri zamanında yetiştirmeye çalışan tatlıcılar yoğun mesaisini sürdürürken, gece geç saatlere kadar müşterilerine tatlı yapıyor.
Tekirdağ Kebapçılar, Köfteciler, Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası Başkanı Lütfü Çebi, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla vatandaşların taleplerin çoğalması ile birlikte mesai saatlerinin uzadığını söyledi.
“BAKLAVA TÜRK MİLLETİNİN DEĞİŞMEZ BİR DAMAK TADIDIR”
Baklavanın Türk damak tadının değişmez tatlarından biri olduğunun altını çizen Çebi, “Baklava Türk milletinin değişmez bir damak tadıdır. Baklavanın en güzel tarafı baklavayı yerken çok sayıda değil az sayıda yediğin halde seni tok tutabilmesidir. Burada cevizli baklavaya rağbet gösteriliyor. Cevizli baklava ekonomik ve yöresel tat olarak ilgi görmektedir. Gaziantep’te hamurun her yerine fıstık serperler. Katmer dediğimiz türü vardır. Burada daha çok damak tadı olarak cevizli baklavaya rağbet vardır” ifadelerini kaydetti.
“YEMEDİĞİMİZİ YEDİRMEYİZ, İÇMEDİĞİMİZİ İÇİRMEYİZ”
Tekirdağ Kebapçılar, Köfteciler, Tatlıcılar ve Lokantacılar Odası olarak kendilerinin yemediği, içmediği ürünleri vatandaşa da sunmadıklarını ifade eden Çebi, “Baklavaya bayram dönemi ciddi talep oluyor. Bu talep ikram kültürümüz ve misafirlik geleneğimizden kaynaklanıyor. Misafir olarak gelenleri anneler, anneanneler, babaanneler evlerinde ağırlarken onlara en güzel şekilde tatlı ikram etmek isterler. Bizlerin de üzerimize düşen görev, misafir olarak gelenlere sağlıklı bir ortamda üretimin nasıl yapıldığını göstermek ve onlara sunmaktır. Bizim kriterlerimizin başında yemediğini yedirme, içmediğini içirme kuralı gelmektedir. Baklavayı yerken ters çevirip yediğimizde baklava üzerinden kendini dağıtmaz” dedi.