enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
36,3118
EURO
38,0582
ALTIN
3.419,37
BIST
9.835,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Kar Yağışlı
2°C
İstanbul
2°C
Hafif Kar Yağışlı
Cuma Kar Yağışlı
2°C
Cumartesi Kar Yağışlı
2°C
Pazar Parçalı Bulutlu
4°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

SİLİVRİ’DE MARTENİÇKA ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK

SİLİVRİ’DE MARTENİÇKA ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK
17.02.2025
7
A+
A-

Silivri Belediyesi ve Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle, baharın gelişini simgeleyen “Martenıçka Şenliği” düzenlenecek.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun destekleriyle gerçekleştirilecek etkinlik, 23 Şubat 2025 Pazar günü Silivri Sahili Zübeyde Hanım Parkı’nda yapılacak. Saat 13.00’te başlayacak olan şenlik, 17.00’ye kadar devam edecek.
Baba Marta (Marta Nine) geleneğini yaşatmak amacıyla organize edilen şenliğe tüm vatandaşlar davet edildi.
Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Çalışkan, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, Marteniçka geleneğinin Balkan kültürünün önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, bu tür etkinliklerle kültürel değerlerin yaşatıldığını belirtti.
Silivri Belediyesi de şenlik davetinde, “Tarih, doğa ve kültürü hep birlikte yaşatıyoruz” vurgusu yaptı.
Martenıçka, Bulgar ve Balkan coğrafyasında baharın gelişini kutlamak amacıyla, kırmızı ve beyaz iplerden yapılan bilekliklerin birbirine bağlanmasıyla ortaya çıkan geleneksel bir simgedir. 1 Mart günü takılan bu bileklikler, doğanın uyanışını ve sağlık, bereket dileklerini temsil eder.

Etkinlik Bilgileri:
Tarih: 23 Şubat 2025 Pazar
Saat: 13.00 – 17.00
Yer: Silivri Sahili – Zübeyde Hanım Parkı
Katılım: Ücretsiz
– Tüm halk davetlidir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.