Silivri Belediyesi kurduğu Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi ile Türkiye’de yerel yönetim olarak ilk defa böyle bir projeyi başlattıklarını ve çiftçinin daha iyi ürün nasıl elde etmelerine yardımcı olunduğu belirtildi… Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar çiftçimizi kalkındırmak ve bilinçlendirmek için her türlü desteği esirgemediklerini söyledi… Bu uygulamanın diğer yerel yönetimlere de örnek olacağını açıklayan Başkan Işıklar, Silivri’de çiftçimizin yeni ürünleri elde etmesini denemeye güçlerinin olmadıklarını ve projeyi içinde yüksek ziraat mühendislerinin bulunduğu uzman kadrolar kurarak gerçekleştirdikleri kaydetti… Bu arada Silivri Belediyesi bu proje kapsamında çiftçiye fide, tohum ve mühendislik desteği de sağlamakta…
ÜNİVERSİTE DESTEKLİ BİLİNÇLİ TARIM…
Namık Kemal Üniversitesi, ilçemiz sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak, bölgemizdeki çiftçilerimizi bilinçlendirmek adına eğitim programları ve tarım seminerleri düzenli olarak yapılıyor. Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, üniversite doktora öğrencileri ve tez çalışmalarında yer alet ve ekipman olarak bilimsel çalışmalara da destek veriyor.
Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi içerisinde ayrıca arı yetiştiriciliği de yapılıyor. Bitkilerin aromatik yönünden faydalanmak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 100 kovandan yaklaşık 3 ton bal hasatı yapılıyor. Gümüşyaka uygulama alanında 2 adet 250 m2’lik alçak tünel serada yetiştirilen fideler, ardından 255 dönüm arazi içerisinde ekiliyor. Araziler parsellere ayrılarak bölgede; Arı otu, Kanola, Çilek, Ayçiçeği ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler; Anason, Adaçayı, Fesleğen, Biberiye, Isırgan Otu, Lavanta, Kekik, Melisa (oğul otu) ve Nane yetiştiriliyor. Öte yandan Silivri Belediyesi aynı zamanda tarımı canlandırmak için de yıl içinde Domates, karpuz, bamya ve yoğurt festivalleri düzenleniyor…-www.sondakika.com