enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Değirmenköylü çiftçilere domates ve kapya biber fidesi dağıttı

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Değirmenköylü çiftçilere domates ve kapya biber fidesi dağıttı
05.06.2024
8
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Değirmenköy için domates ve Değirmenköy için kapya biber projesi” kapsamında Silivri’nin Değirmenköy Mahallesinde pazar yerinde düzenlenen törende Değirmenköylü üreticilere 400 bin adet sebze fidesi dağıtıldı.

Değirmenköy Kapalı Pazar Alanında Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen tören istiklal marşının okunmasıyla başladı. Törene İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul ve müdürlükte görevli İlçe Ziraat Mühendisleri, Ak Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, çeşitli siyasetçiler ve STK temsilcileri ile Değirmenköy İsmetpaşa ve Fevzipaşa mahalle muhtarları katıldı.

Varol: “Devletimizin desteklerini yakından takip ediyor ve çok önemsiyoruz.” Programın açılış konuşmasını yapan Değirmenköy İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Erkan Varol, çiftçilere yapılan devlet desteklerini yakından takip ettiklerini, önemsediklerini ve devamını beklediklerini söyledi. Varol konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Sayın İl Tarım ve Orman Müdürüm, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürüm, siyasi partilerimizin başkanları ve yöneticileri, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanım, Sayın Muhtarlarım değerli konuklar ve hizmet ettiğim için gurur duyduğum Değirmenköylü hemşehrilerim. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yüzde 25’i devlet ve yüzde 25’i çiftçi katkılı olmak üzere İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Değirmenköy için Domates ve Değirmenköy için Kapya Biber Projesi Dağıtım Töreni ‘ne hoş geldiniz, şerefler verdiniz.

Sayın misafirlerimiz, devletimizin tarım ve hayvancılık alanlarında çiftçilerimize ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımıza yapmış olduğu destekleri hepimiz biliyoruz. Yakından takip ediyor ve çok önemsiyoruz. Bu destekler; mazot ve gübre desteği, hububat desteği, küçük baş ve büyük baş hayvan desteklemeleri ve bugün dağıtımı yapılacak ve daha öncede dağıtımı yapılan fide desteği. İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize yapılan bu desteklerden dolayı mahallemiz adına çok teşekkür ediyor ve bu desteklerin devamını diliyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

Ertuğrul: “Silivri’ye bir buçuk milyon adet fide kazandırmış olduk.” Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, bugünkü dağıtım töreninde Değirmenköylü çiftçilere 400 bin adet fide, Silivri’ye bir buçuk milyon adet fide kazandırmış olduklarını söyledi. Ertuğrul konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sayın müdürüm, siyasi partilerimizin değerli başkanları, kıymetli, Muhtarlar Derneği başkanım, değerli meclis üyelerimiz, çok kıymetli, muhtarlarımız, çok değerli üreticilerimiz, çiftçilerimiz, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Biz, Silivri İlçe Tarım Müdürlüğü olarak bu dönem ilçemizin tarım ve hayvancılıktaki İstanbul’da ve Türkiye’deki öneminin farkında olarak altı tane proje hazırladık. Bu projeler ay çiçeği, tohumu, dağıtımı, kanola tohumu, yazlık sebze, kışlık sebze fideleri, Değirmenköy için domates fidesi, Sayalar için kırmızı biber fidesi, Selimpaşa için topatan kavunu fidesi. Bu projelerle birlikte yaklaşık Silivri’ye bir buçuk milyon adet fide kazandırmış olduk. Özellikle Değirmenköy’de bu bugünkü yapmış olduğumuz programda 400 bin adete yakın fide dağıtacağız. Değirmenköy’deki domates yetiştiriciliğini çok önemsiyoruz. Değirmenköydeki sebze yetiştiriciliğini çok önemsiyoruz. Çünkü Değirmenköy İstanbul ‘un sebze ihtiyacını karşılayabilmek adına en önemli mahallelerimizden bir tanesi. Eğer İstanbul’daki sebze ihtiyacını karşılayabilecek bir mahalle gösterin deseler o sadece Değirmenköy’dür. Yaptığınız işleri çok önemsiyoruz. Sizleri çok önemsiyoruz. Onun için, sizlere mümkün olduğu kadar projelerle sizlerin girdilerini azaltarak üretimi bu bölgede arttırmanın peşindeyiz. Görüyorum ki bizlerin yapmış olduğu bu bu projelere de Değirmenköy’de çok büyük ilgi var.”

“Değirmenköy kırk bin dönümlük tarım arazisine sahip” “Her geçen gün bu bölgede de üreticilerimizin sayısı artıyor. Kırk bin dönüm… Değirmenköy kırk bin dönümlük tarım arazisine sahip. Çok büyük bir alan. Bundan dolayı bizler önemsiyoruz. Sizler de kendilerinizi kendinizi önemsiyin. Yaptığınız iş önemli bir iş. İleride İstanbul ‘un ihtiyacını karşılayabilmesine namzet bir yersiniz. Bu anlamda tüm Değirmenköylü üreticilerimize ben teşekkür ediyorum ve üretime verdikleri katkıdan dolayı tebrik ediyorum. İstanbul’da bu bir buçuk milyona yakın fide en fazla Silivri’de dağıtıldı. Yaklaşık belki üç milyona yakın İstanbul’da fide dağıtıldı ama bunun yarısını Silivri’de dağıtıyoruz. Sayın İl Müdürümüzün bu projelere vermiş olduğu destek, aynı zamanda İl-ilçe personelimizin bu projelere vermiş olduğu katkılar çok önemli. Ben her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, fidelerinizin hayırlı olmasını diliyorum. Bol bereketli ve kazançlı bir dönem olsun.” Çiftçileri temsilen Abdurrahman Subaşı ve Serkan Aktürk birer konuşma yaptı

Çiftçileri temsilen konuşma yapan domates üreticisi Abdurrahman Subaşı; “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın biz çiftçilere verdiği desteğinden dolayı kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Herkese bol bereketli bir yıl diliyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Çiftçileri temsilen konuşma yapan biber üreticisi Serkan Aktürk; “Sayın İl müdürüm, sayın İlçe müdürüm bu proje için geçen yıl bir ışık yakmıştık. Sayın Ahmet müdürüm söz vermişti. Biz de bu proje için Sayın Nuri müdürümle bayağı bir uğraştık. Ama bu proje biz çiftçiler için çok önemli. Çünkü normal aldığımız fidenin yüzde 25’ini ödeyerek alacağız fidelerimizi. Çok teşekkür ediyorum sizlere, inşallah bol bereketli bir sezon geçiririz.” İfadelerini kullandı.

Kuloğlu: “İstanbul gibi bir metropol yanıbaşımızda olduğu için bunu değerlendirmemiz lazım” Silivri Tarım Kredi Kooperatif Müdürü İskender Kuloğlu, konuşmasında şunları söyledi; “Sayın İl Müdürüm, sayın İlçe Müdürüm, sayın İlçe Başkanım, değerli meclis üyelerimiz, kıymetli muhtarlar derneği başkanım, kıymetli muhtarlarımız, değerli üreticilerimiz, öncelikle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Şunu söyleyeyim; televizyonlarda hep görüyorduk işte. Tarıma işte önem veriliyor, değer veriliyor, işte projeler geliştiriliyor diye ama bunların faaliyete geçtiğini pek görmüyorduk. Şahsen bu bakımdan biz ilçemiz çok şanslıyız. Burada başta İl Müdürümüz, İlçe Müdürümüz ve personele de çok teşekkür ediyorum. Çünkü burada tarımın kollarının yaygınlaştırılması önemli. Hep böyle standart alışmıştık biz tarla tarımına; Buğday, Arpa, Ayçiçeği… Böyle İstanbul gibi bir metropol yanıbaşımızda olduğu için bunu değerlendirmemiz lazım diye düşünüyorum. O yüzden bu projeler özellikle böyle girdi maliyetlerinin yüksek olduğu yıllarda çok değerli, çok anlamlı buluyorum. Çiftçiye büyük destek kattığını düşünüyorum. Burada da şunun altına özellikle çizmek istiyorum. Her zaman bu projelerden Sağolsun İl Müdürümüz, İlçe Müdürümüz, arkadaşlarımız en büyük desteği bizim ilçemiz alıyor. Yani bu hiçbir zaman tesadüf değil… Sağolsunlar burada her zaman pozitif ayrımcılık yapıyorlar. O yüzden onlara ne kadar teşekkür etsek az. Çok kıymetli çalışmalar bunlar. İnşallah yaygınlaşır diye düşünüyorum. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yaklaşan harman döneminden dolayı da bol bereketli bir yılda diyorum. Hayırlı uğurlu olsun.

Karaca: “Bugün burada o sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz” İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Kıymetli çiftçilerimiz, ben her konuşmamda önceliği size veriyorum. Çünkü siz gerçekten bizim için değerlisiniz. Bu ülke için de çok değerlisiniz. Kıymetli muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, kıymetli mesai arkadaşlarım, tarım kredi kooperatif ve başkanımız, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri. Öncelikle şahsım ve kurumum adına hepinizi saygıyla selamlıyorum.

KAYNAK :AYTÜRK HABER

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.