Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası bir gastronomi yarışmasıdır.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nun 2008 yılında WACS’a üyeliğinin kabul edilmesinin ardından 11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında 13.si gerçekleştirilen festival uluslararası anlamda daha da önem kazanıyor. Dünya Şefler Birliği’nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılan yarışmalarda başarı gösteren şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların sahipleri oldular.
Bu yıl ilk öğrencileri ile Eğitim –Öğretime başlayıp sadece bir dönem gibi kısa bir sürede hazırlanan İlçemiz Silivri/Abdullah Bilgingüllüoğlu Özel Eğitim Mesleki Merkezi Okulu Beş Özel Öğrencisiyle yarışmaya katılarak hem Silivri’yi hem de İstanbul’u temsil ederek “BİZDE VARIZ” dediler ve altın madalyalarını alarak, Aşçılık mesleğine ilk adımlarını attılar..
Yaptıkları yemekler ve isimleri kendileri gibi “ÖZEL” oldu.
İşte yemekler ve isimleri. Tarifleri onlarda saklı ama şu gerçek ki tatlarını o güzel yüreklerindeki engelsiz sevgiden alıyor..
TADINDA AŞK VAR
CEVİZLERİN İNCİRLE BULUŞMASINDAN DOĞAN BÖĞÜRTLEN VE ÇİKOLATA SOSLA BÜTÜNLEŞEN MEYVELERLE SÜSLENEN TATLI
TATLI BİR MOLA
KAKAOLU SUFLENİN KAYMAK EŞLİĞİNDE BALLI VE CEVİZLİ İNCİRLE VE MEYVELERLE OLUŞTURDUĞU MUHTEŞEM UYUM
TAÇSIZ KRAL
BADEM CEVİZ VE ELMANİN MUHALLEBİ İÇİNDE BULUŞMASI , PORTAKAL VE GREYFURT SOSLARININ BEYAZ ÇİKOLATA EŞLİĞİNDE SUNUMU
YÜREĞE ÖZEL BİR DOKUNUŞ
BÖĞÜRTLEN SOSU VE ÇEŞİTLİ MEYVELERLE SÜSLENMİŞ TAHİN PEKMEZ EŞLİĞİNDE ANTEP FISTIKLI KAKAOLU SUFLE TATLISI
PEMBE DÜŞLER
AHUDUDU PUDİNGİN PİSKÜVÜ VE ÇEŞİTLİ MEYVELERLE CİA TOHUMU EŞLİĞİNDE MUHTEŞEM SUNUMU