enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
23°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Yağmurlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Silivri CHP’de 2024-2025 Eğitim Yılı ile ilgili Basın Toplantısı Gerçekleşti

Silivri CHP’de 2024-2025 Eğitim Yılı ile ilgili Basın Toplantısı Gerçekleşti
11.09.2024
9
A+
A-

Silivri Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İbrahim Kömür, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’nın başlaması dolayısıyla parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda eğitimin önemi ve mevcut sorunlara ilişkin açıklamalarda bulunan Kömür, şu ifadelere yer verdi:

Eğitim Sistemindeki Sorunlar Gündemde

İbrahim Kömür, Türkiye’deki eğitim sisteminde yaşanan sıkıntılara değinerek, “Eğitim, ülkemizin geleceği için en önemli temel taşıdır. Ancak ne yazık ki, eğitimde yıllardır çözülemeyen sorunlar devam ediyor. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz bu sorunlarla başa çıkmak zorunda kalıyor” dedi.

Öğretmen Eksikliği Büyük Bir Problem

Kömür, öğretmen açığının da önemli bir mesele olduğuna vurgu yaptı. “Her yıl yüzlerce okulda öğretmen eksikliği yaşanıyor. Bu durum hem öğrencilerin eğitim kalitesini düşürüyor hem de öğretmenlerimizin üzerindeki yükü artırıyor” diye ekledi.

Eğitimde Fırsat Eşitliği Sağlanmalı

Parti olarak eğitimde fırsat eşitliği ilkesine büyük önem verdiklerini ifade eden Kömür, “Eğitimde fırsat eşitliği sağlanmadığı sürece, gençlerimiz arasında derinleşen bir adaletsizlik oluşacak. Her bireyin eşit ve kaliteli bir eğitime erişimi olmalı” şeklinde konuştu.
Velilere ve Öğrencilere Mesaj
Son olarak, yeni eğitim-öğretim yılı için öğrencilere ve velilere seslenen Kömür, “Başarılı ve verimli bir yıl geçirmenizi diliyorum. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman yanınızdayız ve eğitimde daha iyi bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kömür: Milli Eğitim Müdürü’nün siyasi ziyareti doğru değil

CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirilen İbrahim Hakkı Damat’ın, AK Parti İlçe Başkanlığı ziyaretini değerlendirdi.
CHP Silivri İlçe Başkanı İbrahim Kömür, yeni eğitim-öğretim yılı başlangıcıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduğu basın toplantısında, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni atanan İbrahim Hakkı Damat’ın, AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etmesine yönelik eleştirilerde bulundu. Kömür, Damat’ın göreve geldikten sonra yaptığı bu ziyaretin devlet memurlarının tarafsızlığına aykırı olduğunu belirtti.

KÖMÜR: MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TARAFSIZ OLMALI

Basın toplantısında yerel gelişmelere de değinen İbrahim Kömür, Damat’ın AK Parti İlçe Başkanı’nı ziyaret etmesini eleştirerek şunları söyledi: “Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bey’e önce yeni görevini tebrik ediyorum, buradaki görevinde başarılar diliyorum. Ancak, 37 yıllık siyasi hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Bir ilçeye atanan bir Milli Eğitim müdürünün iktidar partisinin ilçe başkanını ziyaret etmesini doğru bulmuyorum. Milli Eğitim müdürleri devletin memurlarıdır, siyasal tarafsızlık ilkesine bağlı kalmaları gerekir. Bu kadroların siyasal davranması doğru değildir. Doğrusu görevinde başarı dilemek üzere bizim ilçe başkanları olarak kendisini ziyaret etmemiz. Bu şekilde katkı sunmayı tercih ederdik. Ancak yanlış bir giriş yaptı. Takdir kendisinedir yine de ben Cumhuriyet Halk Partisi service başkanı olarak kendisine hayırlı olsun diyorum” dedi.

“RANDEVU TALEBİNDEN VAZGEÇTİM”

Kömür, CHP olarak kendilerinin İbrahim Hakkı Damat’ı ziyaret edip etmedikleri sorusuna da yanıt vererek şu açıklamayı yaptı: “Ben kendisini ziyaret etmek istedim, hatta personele de rica ettim, bir randevu alınması konusunda. Ancak aynı gün iktidar partisini ziyaret ettiğini öğrendiğimde randevu talebinden vazgeçtim.”

Haber: Adnan YILDIRIM

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.