enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yılın ilk hasadını Silivrili köylülerle birlikte gerçekleştirdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yılın ilk hasadını Silivrili köylülerle birlikte gerçekleştirdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yılın ilk hasadını Silivrili köylülerle birlikte gerçekleştirdi. Yalnızca İstanbul’a değil, Türkiye’ye örnek bir yapıyı göstermeye ve oluşturmaya kararlı olduklarına vurgu yapan İmamoğlu, “Bu şehrin beton yuvasına dönmesiyle memleket hiçbir fayda görmez. Birinin aklından kanalın kenarındaki binalar geçer, bizim de aklımızdan sulama kanalları geçiyor; oradan bereket fışkıracak topraklar geçiyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Değirmenköy’de düzenlenen “Hasat Bayramı”na katıldı. Köy meydanındaki etkinlik öncesinde, yol boyunca uzanan tarlaların birinde mola veren İmamoğlu, kasketini takarak çiftçilerle birlikte ilk hasadı yaptı. CHP PM üyesi Gökhan Günaydın, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar’ın eşlik ettiği İmamoğlu, köy meydanına kurulan çadırda çiftçilerle bir araya geldi.

Bir domates ve açık hava görseli olabilir

Bir 1 kişi ve ayakta görseli olabilir

KADIN ÇİFTÇİ: “SEZONA 50 BİN TL KARLA BAŞLADIM”

Hasat Bayramı için düzenlenen etkinlikte ilk konuşmayı kadın çiftçiler adına Gökçe Aydın gerçekleştirdi. İBB’nin kendilerine sağladığı destekten dolayı İmamoğlu’na teşekkürlerini sunan Aydın, “Çiftçiliği bırakmak üzereyken, bu destek sayesinde tüm çiftçilerimizin yüzü güldü. Ben, bu yıl sezona başlarken, 50 bin TL karla sezona başlamış bulunmaktayım. Yapılan manevi desteğin miktarı paha biçilemez” dedi. Aydın’ın ardından Değirmenköy Muhtarı Erkan Varol, Silivri Sebze Birliği Başkanı İsmet Asan ve Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer de birer konuşma yaptı.

“EN MUTLU ANLARIM HASAT BAYRAMLARI”

Son konuşmayı gerçekleştiren İmamoğlu, tarımsal ve hayvansal üretimle yaşamlarını sürdüren çiftçilere verdikleri destekleri detaylarıyla örneklendirdi. Göreve geldiğinden bu yana en mutlu olduğu anları, hasat bayramlarında yaşadığını vurgulayan İmamoğlu, 2 yılda birçok önemli işe imza attıklarının altını çizdi. “Hem geçen yıl Pendik’te hem bugün burada yaşadığımız o coşkuyu, çok az yerde yaşadım diyebilirim. Çünkü, tarımın ve kırsalın kalkındığı bir ortamda mutluluk, huzur ve bereket vardır” diyen İmamoğlu, “Değirmenköy’den ve Pendik Göçbeyli’den başlayarak, kooperatiflerimizin ve üreticilerimizin gösterdiği alanlarda modern seralar kuracağız. Bu seraları, teknik elemanlarımızın katkılarıyla teknik bilgileri aktararak, yanlış yapmayacakları bir okula dönüştüreceğiz. Üretimdeki doğru modelleri, en yenilikçi modelleri çiftçilerimize aktaracağımız bir nevi okullar olacak” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR YAPIYI OLUŞTURMAYA KARARLIYIZ”

Yalnızca İstanbul’a değil, Türkiye’ye örnek bir yapıyı göstermeye ve oluşturmaya kararlı olduklarına vurgu yapan İmamoğlu, “Türkiye’nin nüfusu, yılda 1 milyon artıyor. Yılda 10 milyar dolarlık tarım ürünü ithal ediyoruz biz. Yani bizim kendi paramızla, 85 milyar liralık tarım ürünü ithal ediyoruz” bilgilerini paylaştı. 16 milyonluk İstanbul’da tarım alanlarını en üst verimlilikle kullanmakla yükümlü olduklarının altını çizen İmamoğlu, “Bu anlamda imar planlarına duyarlı olmanın yanında, özellikle bu süreçte hem bitkisel anlamda hem hayvansal anlamda üretimi destekleyen mekanizmaları en hızlı bir şekilde kurmalıyız. Bu şehrin beton yuvasına dönmesiyle memleket hiçbir fayda görmez. Bu şehrin topraklarından bereket fışkırdıkça memleketin geleceği daha güzeldir, daha teminat altındadır” diye konuştu. Tarım üretiminde sulamanın önemine dikkat çeken İmamoğlu, İBB göletlerinin suladığı alan miktarının kendi dönemlerinde 1000 dekardan 13 bin dekara çıkarıldığı bilgisini paylaştı. Bunun hizmet anlayışında verilen öncelikten kaynaklandığını belirten İmamoğlu, “Neye öncelik veriyorsanız o. Birinin aklından kanalın kenarındaki binalar geçer, bizim de aklımızdan sulama kanalları geçiyor; oradan bereket fışkıracak topraklar geçiyor” dedi.

“KIR, KENT İŞ BİRLİĞİNİN EN İYİ ÖRNEĞİNİ VERECEĞİZ”

Çiftçilerin yanında olmaya devam edeceklerini kaydeden İmamoğlu, “Kır, kent iş birliğinin en iyi örneğini İstanbul’da vereceğiz. Yoksullukla hep beraber mücadele edeceğiz. Çiftçimizin, kooperatifler vasıtasıyla ürettiklerine daha iyi kanallar oluşturacağız. Yüzlerce Halk Bakkal’ı İstanbul’da var etmemizin altında yatan esas yolculuk da budur. Bu manada emeği geçen bütün yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her birisinin emeğine sağlık. Daha çok düşünsünler, daha iyi fikirler oluştursunlar. Kaynak oluştururuz. Bu makul kaynaklarla İstanbulluyu, çiftçiyi ve bütün Türkiye’yi aslında umutlandıran ve mutlu eden örnekleri yapmaya devam edeceğiz. Dayanışma, hayatımızı çok daha yaşanabilir kılacak. Ama kırsalda olalım ama kentte olalım; kente sıkışmayacağız kırsalda da mutlu olunabilirliğin bir şekilde ispatını ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.

İBB’NİN ÇİFTÇİYE VERDİĞİ BAZI DESTEKLER

Kemerburgaz’da atıl durumda olan ve çürümeye terk edilmiş sera, modern bir fide serasına dönüştürüldü.

2020’de 9 ilçede ve 83 mahallede 3.6 milyon yazlık sebze fidesi dağıtıldı. Bu fideler 2.287 dekar alana dikildi. Üretilen 16.380 ton domates, salatalık, biber, patlıcan ve karpuzun İstanbullulara ulaştırılması için tarihi Kadıköy Salı pazarını üreticilere ve kooperatiflere tahsis edildi. Bu pazarın bir benzeri, 7 Ağustos 2021 Cumartesi günü Beşiktaş’ta da açılacak.

2021’de ise 15 ilçede ve 111 mahallede 4.2 milyon yazlık sebze fidesi dağıtıldı. Bu fideler 2.728 dekar alana dikildi. Buralardan 19.612 ton mahsul alınması hesaplanıyor.

Ekim ayından başlayarak, 12 ilçede, 65 mahallede, toplam 5 milyon kışlık sebze fidesi üretilere ücretsiz verilecek.

İBB’nin farklı ilçelerdeki mevcut 4 dekarlık seralarının yanına, 4,5 dekarlık bir fide serası daha yapılacak. Böylece İBB, İstanbul’un ihtiyacı olan tüm yazlık ve kışlık fideleri kendi seralarında üretebilecek kapasiteye erişmiş olacak.

2020-21 yıllarında 10,5 milyon TL harcama yaparak gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, İBB göletlerinin suladığı alan miktarı 1.000 dekardan 13.060 dekara çıkarıldı. Böylece halen açık kanal üzerinden 500 dekar sulayabilen gölet, kapalı sistemle beraber en az 15.000 dekarı sulayabilecek kapasiteye ulaşacak.

2021’de, 9 ilçe 63 mahallede silajlık mısır tohumu desteği verildi. Bu tohumlar 7 bin dekara ekildi. Bunlardan yaklaşık 60 bin ton silaj elde edilmiş olacak.

Hayvan yetiştiricileri için, toplam 474 üreticiye 1.200 ton yem dağıtılması hazırlıkları tamamlandı. İstanbul Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyesi 404 ve Manda Birliği üyesi 174 üreticiye, 1,445 ton büyükbaş hayvan süt yemi desteği sağlanacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.