Başkan Işıklar’ın Büyükkılıçlı Mahallesi’nde hayata geçirdiği modern kent meydanı, mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği törenle açıldı.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ilçe genelinde sosyal ve ekonomik canlılık kazandırmak amacıyla tüm mahallelerde olduğu gibi Büyükkılıçlı Mahallesi’nde de hayata geçirdiği meydan düzenlemeleri tamamlandı. Mahallede bulunan eski köy kahvehanesi ve muhtarlık binasının yıkılarak yenilendiği yeni meydanın açılış töreni Büyükkılıçlı sakinlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış törenine; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, BBP Silivri Belediye Başkan Adayı Ramiz Aksu, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Büyükkılıçlı Mahallesi Muhtarı Ahmet Mutlu, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları ve muhtarlar katılım gösterdi.
MUTLU: “BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM”
Büyükkılıçlı Mahallesi Muhtarı Ahmet Mutlu açılış programında bir konuşma yaparak; “Mahallemize böyle bir meydan kazandırdığı için öncelikle Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a, Silivri Belediyesi ekiplerine, burada bulunarak desteklerini hissettiren muhtar arkadaşlarıma ve mahallelilerimize teşekkür ederim. Meydanımız hayırlı olsun” dedi.
IŞIKLAR: “MEYDANLAR DEMOKRASİNİN SİMGESİDİR”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Yerel yönetimlerin şöyle biz görevi var yapar veya yaptırır. Hem yaptıran hayırsevere hem muhtarımıza, cami dernek başkanımıza eski muhtarlarımıza hepsine teşekkür ederim. Camiyi yaptıktan sonra ben muhtarımıza şunu söylemiştim, bu ilk meydanımız değil, meydanlar buluşma yeridir, meydanlar kolektif yaşamın, beraber yaşamanın, bir arada olacağımız, birbirimizi göreceğimiz, bir buluşma noktasıdır, çok önemli bir işlevi var meydanların. Bir merkezidir meydan, toplanma yeridir. Demokrasilerde meydanlarda toplanır insanlar meydanlar bir simgedir. İyi günde kötü günde bir araya gelebileceğiniz, eski zamanlarda bizim kültürümüzde olan yerlerdir. Yanında caminin olduğu meydanın da şöyle bir anlamı var; bizim o güzelim Anadolumuzda yaşattığımız Müslümanlığımızda, camilerin etrafı kapanmaz. Duvar yoktur, İslamiyet’te ruhban sınırı yoktur. Eskiden camilerde vergi toplanır, nikâh kıyılır, mahkeme yapılırmış. İslamiyet en kolay, en son dindir, en kutsal olanı, en insani olanıdır. Bakara süresinin 4. Ayetinde öncekilere de inanacaksın ama Allah’ın son dinine de bu sonuncu da cennet vaad ediliyor der. Biz de camileri duvarlarla çevirmeyip, meydanlarla birleştireceğiz. Herkes gelip geçsin, herkes hocalarımız ile buluşsun, aydın din insanları ile tanışsınlar ve mübarek dinimizin ne kadar kolaylık dini olduğunu görsünler. Biz meydanımızı yaparken de cami ile beraber düşündük bunu. Etrafındaki birkaç binayı da kamulaştırıp daha da büyüteceğiz.
“ŞEHRİN HER YERİNDE MEYDAN KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ”
Bayramlarımızı da 23 Nisanlar, 19 Mayıslarımızda kutlayalım. Ramazan Bayramı da bizim, Cumhuriyet Bayramı da bizim. Hepsini bu meydanlarda coşku ile kutlayalım. Birbirimizi görelim, sen de buradasın burada beraberiz, bir aradayız diye moral bulalım. Bu dönemlerde işte buna çok ihtiyacımız var. Birlik beraberlik içinde birbirimizden moral alacağımız, bizi ayakta tutan değerlerimizin yaşadığını, ayakta durduğunu, güçlü olduğumuzu göstereceğiz. Verilecek en güzel cevap biz buradayız, bir aradayız hem dinimize, hem bayrağımıza, milli değerlerimize meydanlara çıkarak cevap vereceğiz. Biz o terör örgütlerine, meydanlara çıkarak en güçlü cevapları vereceğiz. Bizim yaptığımız Selimpaşa’da Ortaköy’de Değirmenköy’de Gümüşyaka’da tüm beldelerimizde önce meydana dikkat ediyoruz. Meydan kültürünü yaratmaya çalışıyoruz, gerekirse etrafındaki binaları satın alıyoruz, yıkıyoruz, meydan yapıyoruz. Çok bariz bir örneği Ortaköy Mahallesi… Selimpaşa Mahallesi’nde ilk caminin duvarların açtığım da hoca bizi biraz yanlış anlayıp kırılmıştı. Açıldıktan sonra anladı ki çok daha doğruymuş. Büyükkılıçlı Meydanımızın diğer mahallelerimizdeki meydanlar gibi daha da büyüterek, demokrasimizin, inançlarımızın, değerlerimizin yaşadığı bir alan haline getireceğiz. Sembolikte olsa meydan kültürünün yaşaması anlamında önemli bir girişim. Hayırlı olmasını, anlamına göre yaşamasını, demokrasi, birlik bütünlük içerisinde, aydınlık bir parçayı temsil etmesini gönülden diliyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. Allah yerinizi dar etsin derlemiş yeni işyeri açıldığı zaman Osmanlı’da, bizim de yerimiz dar gelsin daha da büyük meydanlara vesile olsun. Katkıları için herkese teşekkür ediyorum.”