Konservatuar Müdürü Onur Gülin, kurum olarak Kurtuluş Savaşı sırasında Mehmetçik’in İzmir’e girişini konu alan ‘ İzmir Marşı’nı, Avcılar’ın dokusunu yansıtan biçimde seslendirmek istediklerini söyledi. Avcılar Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan ve kısa sürede binlerce kişi tarafından izlenen video klibi projesinde konservatuarın şan eğitmenleri; Başak Tatlıbal ve Hande Gençörnek, halk oyunları eğitmenleri; Doğa Demir ve Gökhan Baloğlu, bağlama eğitmeni Mahmut Çeliker, mey eğitmeni Ali Basık, gitar eğitmeni Murat Akça, ud eğitmeni Burak Özdemir, keman eğitmeni Murat Polat, Müzik Eğitmeni Halil Cem Güdek, öğrenciler; Ayberk Tekin, Selin Taşdemir kamera karşısına geçti.
Kültür Sanat Parkı, Havuz Meydanı, sahili ve Atatürk’ün Selanik’te dünyaya geldiği evin benzerinin yapıldığı Atatürk Evi’nin önü başta olmak üzere ilçenin çeşitli kesimlerinde yapılan çekimlerde Belediye Konservatuarı Acapella Korosu, Avcılar Belediye Konservatuarı Çocuk Korosu öğrencileri de yer aldı. Klipte Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yılları ve Mustafa Kemal Atatürk’ün de görüntüleri kullanıldı. Sanatçılar İzmir Marşı’nı uzmanı oldukları müzik aletleri ve seslerde seslendirirken Klipte Avcılar Belediye Konservatuarı Tiyatro Eğitmeni Turgay Yıldız da şiir okudu. ‘ İzmir Marşı’ klibi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10’uncu Yıl konuşmasından bazı bölümlerle sona erdi.
Avcılar Belediyesi Konservatuarı Müdürü Onur Gülin, halen İstanbul’un tek belediye
konservatuarı konumunda olduklarını, 2014 yılında başladıkları eğitim çabasının filizlerini almaya başladıklarını, bu çalışmaları göstermek ve Avcılar’ı, bir değeri temsil etmeyi amaçladıklarını anlattı. Gülin, “Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa” diye haykırmanın kendilerine zevk verdiğini kaydederek, şöyle dedi:
“Atatürk’ün ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir’ sözlerinden hareket ederek, ona duyduğumuz minneti göstermek istedik. O’nun gibi bir lidere sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. İzmir Marşı’nı söyleyerek,Türk gençleri olarak; O’nun açtığın yolda, gösterdiği hedefe ilke ve devrimlerinden ayrılmadan yürüyeceğimize ant içeriz’ demeyi istedik.”