Silivri Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Organik Sebze Yetiştiriciliği Eğitimi”nde başarılı olan kursiyerler sertifikalarını aldı. Tarımsal faaliyetlerin artması ve modern uygulamalar ile üretim yapılabilmesi amacıyla Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nde (TÜRAM) verilen bir aylık eğitim tamamlandı. Başarılı olan kursiyerler için Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Fuaye Salonu’nda tören düzenlendi. Sertifika törenine Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nuri Ertuğrul, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti İlçe Başkanvekili Ayşe Ural, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Arın, Namık Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) Müdürü Prof. Dr. Ümit Geçgel, Silivri Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı Metin Oral, Selimpaşa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özgür, 470 Sayılı Silivri Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Müdürü Gökmen Esin, Sebze Üreticileri Birliği Silivri Temsilcisi İsmet Asan, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve kursiyerler katıldı.
“SİLİVRİ TARIM KENTİ OLACAK”
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Belediye başkanı olmadan önce yola çıkarken ‘Marka Kent Silivri’ hayalimi söylemiştim. Bunu ifade ederken de Silivri’nin bir Bağcılar, bir Güngören, bir Şişli olmadığını belirttim. Marka olmak için potansiyellerini harekete geçirebilirse bu şansı yakalayabileceğimizi söyledim. Birçok parametresi var ama Silivri’yi diğer ilçelerden ayıran en büyük özelliği tarımı. Sanayi şehri, eğitim şehri, kültür şehri ve turizm şehri ama bunlarla beraber tarım şehri olabilme özelliği en büyük avantaj. Marka kent yaparken çevresini kirletmeden, tarım arazilerini imar rantına kurban etmeden biz Silivri’yi marka kent yapacağız dedik. Organik ürünlerin üretildiği, tarımsal ve hayvancılık ürünlerinin merkezde veya E-5 Karayolu güzergahında bir Organik Köy Pazarı düşündüğümüzü paylaştık. Üretici ile tüketiciyi bir araya getirecek pazarlar hayal ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın da katıldığı bir televizyon programında, insanlar İstanbul’dan organik köy tavuğu satın almak için Silivri’ye gelecekler demiştim. Biz Silivri’yi doğasını kirletmeden, estetiğini bozmadan, tarımsal arazilere dokunmadan bir marka kent yapmalıyız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Binali Yıldırım ile Silivri projelerimiz için saatlerce toplantı yaptık. Gıda ve Hayvancılık Üssü konumuna getirecek çok ciddi projeleri konuştuk. Çiçekçilik ve seracılık üzerine toplantılar gerçekleştirdik. Silivri’nin ufkunun tarım ve hayvancılıkta daha ileriye gitmesi gerektiğini düşünüyorum ve bunu başaracak olan yine bizleriz.”
“HER ZAMAN HAZIRIM”
Başkan Yılmaz, hayvancılık ve tarımsal faaliyetlerde destek vermeye hazır olduğunu ifade ederek, “Bizim biraz daha çalışmaya biraz daha üretmeye ihtiyacımız var. Ama önümüze düşecek önder kişilerin de ufkumuzu açması gerekiyor. Bunun akademik ayağı var, bunun bürokratik ayağı var, bunun belediye ayağı var. Ben Silivri Belediye Başkanı olarak tüm yollarda sizin yanınızda olacağıma, Silivri’yi tarım ve hayvancılıkta hak ettiği yere getirmek için emek harcayacağıma emin olmanızı istiyorum. Bu düşüncelerle, sertifika alacak kursiyerlerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.
Başkan Yılmaz’ın konuşmasını tamamlamasının ardından sertifikalar takdim edildi. Başarılı olan 70 kursiyer belge sahibi oldu.