enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

“Sürdürülebilir Güvenli Gıda” konulu söyleşi gerçekleşti

“Sürdürülebilir Güvenli Gıda” konulu söyleşi gerçekleşti

Silivri’de konuşan ünlü Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yemek üzerine konuşan diyetisyenleri ve profesörleri eleştirdi. Özyaral, “Onu yeme bunu yeme. Zıkkımın kökünü ye, ne yiyeceğiz” dedi.

Özyaral, “Onu yeme bunu yeme. Zıkkımın kökünü ye, ne yiyeceğiz”

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar, yiyecek ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, masa ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 18 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar, takım elbise ve iç mekan

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

 

Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Güvenli Gıda” konulu söyleşide ünlü Prof. Dr. Oğuz Özyaral, doğal ürünlerin önemini anlattı. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, Meclis Üyeleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. “Onu yeme bunu yeme. Zıkkımın kökünü ye, ne yiyeceğiz” diyerek hamur işlerini yasaklayan diyetisyen ve profesörleri eleştiren Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Benim toplumum genetik kodlamada mutlaka hamur işleri yiyerek bugünlere kadar geldi. Bir tane bisküvi icat ettiler, dünyanın her tarafına gitti. Bir baktık dondurmanın içinden de çıktı. Tadı arttırılmış bir sürü ürün var. İştah acıcı, çok hoş ama lif değeri hiç yok” şeklinde konuştu.

“NEDEN KOLANIN ÜZERİNE UYARICI İŞARETLER KONULMUYOR?”

Bundan 7-8 yıl önce bir reklam çıktığını söyleyen Prof. Dr. Özyaral, “Ramazan sofralarının vazgeçilmezi diye ortaya çıktı. İnanamadım. Benim büyük anamda hep kola yapardı. Şaka gibi reklamlar. Bunlar bizim hayatımıza sokuluyor. Ben ısrarla söylüyorum, tütün ürünlerinin üzerine kanser olursunuz gibi işaretler koyuyorlar. Niye kolanın üzerine konmuyor çok merak ediyorum. 14 yaşına kadar bir kişinin bağışıklık sistemi anca gelişmiş oluyor” dedi.

Özyaral sözlerini ‘Ne yersen osun’ diyerek bitirdi.

Program sonunda seminere katılan vatandaşlara, doğal el ile hazırlanmış salça, tarhana çorbası ve reçeller ikram edildi. 

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.