enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Çok Bulutlu
12°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

“DİYETİSYEN SAYISI ARTTIKÇA OBEZ SAYISI DA ARTIYOR”

“DİYETİSYEN SAYISI ARTTIKÇA OBEZ SAYISI DA ARTIYOR”
20.10.2016
143
A+
A-

Fizik Tedavi Uzmanı ve Metabolik Balans Danışmanı Zekeriya Gür, Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği sağlık söyleşileri kapsamında Küçükçekmecelilerle bir araya geldi.

Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen söyleşide konuşan Dr. Zekeriya Gür, katılımcılara dengeli beslenme ilgili önemli bilgiler verdi.

Bel çevresi 95 cm olup, şekeri yüksek ve iyi kolestrolü düşük olan kişilerin metabolik sendrom yaşadığını ifade eden Gür, karsinom, kardiyavasküler hastalıklar, polikistik over ve tip 2 diyabet rahatsızlıklarını metabolik sendrom komplikasyonları olarak sıraladı.

“OBEZİTEDEN ÖLENLERİN SAYISI, AÇLIKTAN ÖLENLERDEN FAZLA”

Pek çok diyetisyenin önerdiği sık yiyerek kilo vermeye karşı çıktığını belirten Dr. Zekeriya Gür, “ Günde 6 öğün yemek yemek yüzde 90 insanın başaramayacağı bir şeydir. İnsan sürekli yemekle meşgul olamaz. Bu uygulama yanlıştır. Memleketimizde diyetisyen sayısı arttıkça, obez sayısı da artıyor. Bugün dünyada Afrika dahil, obeziteden ölen insan sayısı, açlıktan zayıflıktan ölenlerden daha fazla” diye konuştu.

İŞTE METABOLİK BALANS’IN KURALLARI

Zekeriya Gür, metabolik balans ile dengeli beslenmenin yanı sıra 8-10 kilo verilebildiğini de belirterek, kurallarını ise şu şekilde anlattı:
“Metabolik balans da günde 3 öğün yemek yenmeli ve her öğün arası 5 saat olmalı. Su, çay, kahve serbest. Ancak şekerli sakız dahi çiğnemek yok. Her öğüne protein grubuyla (süt, yoğurt, peynir, yumurta) başlanmalı. Meyve, tek çeşit olarak yemeğin üstüne yenmeli. Saat 21.00’den sonra yemek yenmemelidir. Günde en az 2 litre de su içilmelidir.Ayrıntıları sıralayacak olursak, çorba yiyecekseniz; un çorbası yerine mercimek çorbası tercih edilmeli. Her öğün yoğurt yenmemeli. Yeteri kadar su içip içmediğinizi ise idrarınızın renginden anlayabilirsiniz. İdrarınız, koyu sarı ise içtiğiniz su yetersizdir. Metabolik Balance yöntemini sağlıklı kişiler uygulamalıdır.”
Dr. Zekeriya Gür, katılımcıların söyleşide sorularını da yanıtladı. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.