Silivri Belediyesi ekipleri Ramazan ayı öncesinde, ekmek ve unlu mamullerin imalatını yapan fırınları denetleyerek, özellikle insan sağlığını yakından ilgilendiren hijyen konusunda uyarılarda bulundu.
Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından düzenli olarak yapılan gıda denetimleri kapsamında Ramazan ayı öncesinde de ekmek ve unlu mamullerin imalatını yapan fırınlarda hijyen ve gramaj konusunda denetlemeler gerçekleştirildi. İmalathane ve çalışanların kaldığı koğuşların yanı sıra, jeneratör odaları, un depoları ve satış yerleri kontrol edilirken; işletmelerin iş yeri ruhsatı, sağlık muayene cüzdanları, fiyat tarifeleri, teftiş defterleri gibi resmi evrakları da gözden geçirildi. Ekmeklerin gramaj kontrollerinin de yapıldığı denetlemelerin belli aralıklarla devam edeceğini belirten Zabıta Müdürü Selçuk Efe; “Silivrili hemşerilerimizin sağlıklı gıda tüketimi yapabilmesi için Ramazan ayı öncesinde de gerekli denetim çalışmaları gerçekleştiriyoruz” dedi.