enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5192
EURO
36,1876
ALTIN
2.964,12
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
8°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

ÖĞRENCİLER 13 TON ATIK PİL TOPLAYIP ŞAMPİYON OLDULAR

ÖĞRENCİLER 13 TON ATIK PİL TOPLAYIP ŞAMPİYON OLDULAR
05.09.2016
113
A+
A-

TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) tarafından düzenlenen en fazla atık pil toplayan ilçe ve okulları yarışmasında Küçükçekmeceli öğrenciler 13 ton atık pille birinci oldu.

Küçükçekmece Belediyesi’nin ilçedeki okullarda verdiği destek ve bilinçlendirme faaliyetleri sonuç buldu. Küçükçekmece, İstanbul genelinde en çok atık pil toplayan ilçe oldu.

Küçükçekmece Belediyesi’nin atık pil toplanmasını teşvik etmek amacıyla düzenlediği kampanyalar sonucu okullarda öğrencilerin topladığı atık piller 13 tona ulaşarak, TAP Derneği’ne teslim edildi. Atık pillerin toplanması konusunda 2007 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren ve okullara APTOM atık pil makineleri yerleştiren Küçükçekmece Belediyesi, toplamda 50 ton atık pilin çevreye zarar vermesini engelledi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE DUYARLILIKLARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLER”

Çevreye duyarlılıklarından dolayı öğrencilere teşekkür eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Piller civa ve kurşun gibi ağır metallerden oluşur. Bu ağır metaller insan vücuduna bir şekilde nüfuz ettiğinde, ciddi sağlık sorunlarına sebep oluyor. Yapılan araştırmalarda atık pillerde bulunan bir gram civanın o veya bu şekilde doğaya atılması durumunda; 20 ton sebze ve 10 milyon litre temiz suyu zehirlediği ortaya çıkmıştır. Bu sebepten pil toplayarak önemli bir başarıya imza atarak, ilçemize birincilik kazandıran öğrencilerimizi tebrik ederim” diye konuştu. 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.