enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5048
EURO
36,4965
ALTIN
2.947,07
BIST
9.031,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

KOCAHANOĞLU: “SİLİVRİ YOĞURDU İSTANBUL’A GÜMRÜKLE GİDİYORMUŞ”

KOCAHANOĞLU: “SİLİVRİ YOĞURDU İSTANBUL’A GÜMRÜKLE GİDİYORMUŞ”
19.10.2016
115
A+
A-

Araştırmacı Yazar ve Şair Osman Selim Kocahanoğlu, Silivri Belediyesi Söyleşi Günleri’ne katılarak II. Abdulhamit’in özel ve siyasi hayatı konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Silivri Belediyesi Söyleşi Günleri Araştırmacı Yazar ve Şair Osman Selim Kocahanoğlu’nun söyleşisiyle devam etti.  II. Abdulhamit’in özel ve siyasi hayatı konulu bir söyleşi gerçekleştiren Kocahanoğlu, bilinmeyen yönleriyle II. Abdulhamit’i anlattı. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Has, Avukat Necmi Şimşek ve Baro Temsilcisi Avukat Sultan Aşkın’ın da katıldığı söyleşide Silivri ile ilgili tarihi kesitler de anlatan Kocahanoğlu, tarihi en yalın haliyle Silivrililerle paylaştı.

 

KOCAHANOĞLU, II. ABDULHAMİT DÖNEMİNİ ANLATTI

II:Abdülhamit’in tahtta en uzun kalan padişahlardan biri olduğunu söyleyen Osman Selim Kocahanoğlu, o dönemde cumhuriyet gelmeden önce, İstanbul’daki işgal günlerinin çok zor geçtiğini dile getirerek; “Silivri Yunan işgalinde, burası Osmanlı’nın sınırında, İstanbul’un sınırında yani burada köylünün ürettiği yoğurt İstanbul’a gümrükle gidiyormuş. Silivri’nin adı meclis zabıtlarda bu şekilde geçiyor. O dönem için ‘Biz öyle günler geçirdik ki ayol Silivri’nin yoğurdu bile İstanbul’a gümrük alınarak giriyordu. Sultanlık artık bitecek, cumhuriyet gelecek’ deniliyor.

 

“SİLİVRİ’Yİ BİZE KAZANDIRAN LOZAN ANTLAŞMASIDIR”

1912 Balkan Harbinde Bulgar ordusu Çatalca’ya kadar geliyor. Çatalca’ya gelmiş, istese İstanbul’a girecek. Nazım paşa Çatalca’da bizim ordunun başında, bizimkiler savunmaya geçiyor. Bulgarlar da hücumda, bizim bildiğimiz meşhur Türkiye Cumhuriyeti’nin üçüncü Başbakanı, Albay Rauf Orbay Hamidiye Kruvazörü ile Bulgaristan’ın Romanya sahillerine gidiyor ve gemiden top atışları yapıyor. Ondan sonra Bulgar ordusunun Çatalca’ya geldiğini duyunca, tekrar Hamidiye Kruvazörü ile Silivri açıklarına geliyor. Silivri açıklarından içerdeki Bulgar siperlerine ateş ediyor, Bulgar mevzilerine bomba yağdırıyor. Silivri, daha doğrusu Trakya Osmanlı döneminde böyle günlerden geçe geçe bugüne geldi. Silivri’yi bize bırakan Lozan antlaşmasıdır” şeklinde konuştu. Abdülhamid’in ruh dünyası ve özellikleri, siyaset yolu ve saltanat dönemi hakkında bilgiler aktaran Kocahanoğlu, Silivrililerden gelen soruları da yanıtladı.







REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.