enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,9677
EURO
37,1790
ALTIN
3.307,49
BIST
9.951,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
6°C
İstanbul
6°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
6°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
5°C
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
8°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

“Çözüm Bulamıyorsa Yerel Yöneticiye İhtiyaç Yok Demektir!”

“Çözüm Bulamıyorsa Yerel Yöneticiye İhtiyaç Yok Demektir!”
08.02.2025
4
A+
A-

Silivri Belediyesi 2025 Yılı şubat Ayı II. Meclis Toplantısı’nda, hastane yanı otoparkındaki ücret tarifesinin yenilenmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu meclis üyelerinin oy birliğiyle reddedildi. Raporun reddedilmesinin ardından, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, ilgili madde hakkında açıklamalarda bulundu.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 2025 yılı şubat ayı II. Meclis Toplantısı’nda, hastane yanı otoparkındaki ücret tarifesinin revize edilmesiyle ilgili raporun meclis üyelerinin oy birliğiyle reddedilmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Yerel yöneticilikte 16’ncı yılı olduğunu dile getiren Başkan Balcıoğlu, her şeyin kanunda yazıldığı gibi olmayabileceğini, bazen kanunda yer almayan bir konunun vatandaşlar için çok kıymetli ve değerli olabileceğini vurguladı. Kanunlara saygı gösterdiğini belirten Başkan Balcıoğlu, bununla birlikte zaruri ihtiyaçlar veya yapılması gerekenlerin olabileceğini ve yerel yöneticiler olarak bunları çözmek için çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Yerel yöneticilerin asıl görevlerinin çözüm üretmek olduğunu dile getiren Başkan Balcıoğlu, “Yerel yöneticiler, makul talepleri kanunlar çerçevesinde çözmek için, çözüm bulmak için varız. Ben şuna adım kadar eminim; Bu koltuklarda oturanlar da bütün meclis üyelerimiz de menfaat için hiçbir şey istemiyorlar. İstemezler de bunu da biliyorum. Yöneticilerin, özellikle bilhassa yerel yöneticilerin en önemli görevi çözüm bulmaktır. Çözüm bulamıyorsa, yerel yöneticiye ihtiyaç yok demektir” dedi.

“Demokratik, Şeffaf ve Katılımcı Yönetim Sergiliyoruz”

Başkan Balcıoğlu, hastane yanı otopark fiyatının yenilenmesi ile ilgili yapılan oylamada zimmet çıkabileceği endişesinden kaynaklı sağlık çalışanlarına indirimli otopark ücretinin uygun olmadığına kanaat getirildiğini kaydetti. CHP grubuna da muhalefete de karar telkininde bulunmamaya özen gösterdiğini belirten Başkan Balcıoğlu, on aydır demokratik, şeffaf ve katılımcı bir yönetim sergilemeye devam ettiğini ifade etti.
Konuyla ilgili görüşünü dile getiren Başkan Balcıoğlu, şöyle konuştu:
“Bugün meclisimizin alacağı karar hangi yönde olursa olsun, benim bu konuda zimmet çıkacağı endişem olsaydı dahi, ‘çıkacaksa her daim yanımızda olan kahramanlarımız için, sağlıkçılarımız için varsın çıksın’ derdim ve imza atardım. Yani inanın, ilgili komisyonda olsaydım, kanaatimi böyle bildirirdim.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.