enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
33,9924
EURO
37,8627
ALTIN
2.822,34
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
25°C
Cuma Yağmurlu
24°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Bölge kalkınması adına önemli adımlar

Bölge kalkınması adına önemli adımlar
01.07.2024
16
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “İki büyükşehir belediyesinin işbirliği olanakları sayesinde bölgemizin kalkınması adına çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdik” açıklamasını yaptı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ile toplantı gerçekleştirdi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında dikkat çeken bir hareketlilik yaşanmaya başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Candan Yüceer ve İBB’nin KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt başkanlığında iki kurumun bürokratları kentsel dönüşüm başlıklı bir toplantı yaptı. Başkan Yüceer bu toplantıyla ilgili olarak, “Tekirdağ’ın geleceği için hep birlikte, dayanışma içinde güçlü adımlar atıyoruz” paylaşımı yaptı.

Bu açıklama Tekirdağ’da kentsel dönüşüm bağlamında KİPTAŞ ile ortak projelere imza atılacağına işaret ediyor.

*

“Bölgenin kalkınması adına önemli görüşmeler’

Başkan Candan Yüceer bu toplantının hemen ardından bu kez İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldiğine ilişkin bilgiler ve fotoğraflar paylaştı. Yüceer bu buluşmayla ilgili olarak ta, “İstanul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nu makamında ziyaret ettim. İki büyükşehir belediyesinin işbirliği olanakları sayesinde bölgemizin kalkınması adına çok yararlı bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın İmamoğlu’na misafirperverliği için teşekkür ediyorum” açıklamasını paylaştı.

Başkan Yüceer’in “ İki büyükşehir belediyesinin işbirliği olanakları sayesinde bölgemizin kalkınması adına..” cümleleri işbirliğinin sadece kentsel dönüşümle sınırlı kalmayacağına işaret ediyor.

İBB’den Tekirdağ’a bürokrat

Öte yandan kısa süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmış olan Murat Yazıcı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter Vekili olarak atanmıştı.

Neler olabilir?

İmamoğlu ve Yüceer’in hangi projeler üzerinde görüşmeler yaptığı konusunda ise ‘Kentsel dönüşüm’ dışında henüz bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen; İki büyükşehir belediyesinin olası işbirliği çerçevesinde daha önce değerlendirme yapan kimi çevreler; her iki belediye arasında kentsel dönüşüm başta olmak üzere; tarımsal üretim, et süt işleme tesisleri, İstanbul Yenikapı’dan kalkıp; Büyükçekmece, Silivri, Karadeniz Ereğli ve Tekirdağ arasında çalışacak deniz otobüsü seferlerinin başlatılması gibi Türkiye’de ses getirecek projeler üzerinde çalışmalar yapılabileceğini gündeme getiriyordu.

KAYNAK : DURUM GAZETESİ

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.