enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2271
EURO
37,2249
ALTIN
2.994,53
BIST
8.793,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Çarşamba Çok Bulutlu
20°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Başkan Balcıoğlu, Büyük Göçmen Buluşmasına Katıldı

Başkan Balcıoğlu, Büyük Göçmen Buluşmasına Katıldı
19.10.2024
3
A+
A-

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Bulgaristan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği büyük göçmen buluşmasına katıldı. Buluşmada konuşan Başkan Balcıoğlu, 27 Ekim’de Bulgaristan’da yapılacak seçimlerin öneminden söz etti.

Silivri Bulgaristan Kültür ve Dayanışma Derneği, büyük göçmen buluşması düzenledi. Etkinliğe, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun eşi Hayriye Sena Balcıoğlu, Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Çalışkan, Bulgaristan Burgaz Milletvekili Eşref Kazım Eşref, Dulova Belediye Başkanı Nevhis Mustafa, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Şahin, Şumen İl Başkanı Turhan Karakaş katıldı.
Başkan Balcıoğlu yaptığı konuşmada, 27 Ekim’de Bulgaristan’da yapılacak seçimlerin öneminden söz etti. Bulgar vatandaşlarla olan kültürel ve sosyal bağlardan bahseden Başkan Balcıoğlu, “Bulgaristan’daki soydaşlarımızla olan bağlarımız sadece kan ya da coğrafi yakınlıkla sınırlı değil; ortak tarihimiz, kültürümüz ve değerlerimizle de derinleşmiştir. Silivri’de yaşayan göçmen kökenli vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal hayatlarını desteklemek, her zaman önceliklerimiz arasında yer aldı ve bundan sonra da almaya devam edecek. Bugün burada buluşmamız, bu güçlü bağı daha da ileriye taşımak adına önemli bir adımdır” dedi.
Oy kullanmanın büyük bir sorumluluk olduğunu kaydeden Başkan Balcıoğlu, tüm Bulgar göçmeni vatandaşları sandığa davet etti. Bulgaristan’da yaşayan vatandaşlar için kritik bir süreç yaşandığını açıklayan Başkan Balcıoğlu, şöyle konuştu: “Seçimlerde oy kullanmak, demokratik sorumluluğumuzun bir parçasıdır. İlçemizde kurulacak sandıklarla oy kullanma süreci kolaylaştırılacak, sizlerin bu hakkınızı en iyi şekilde kullanabilmeniz sağlanacaktır. Bu fırsatı değerlendirin ve Bulgaristan’daki soydaşlarımızın haklarını korumak için sandık başına gidin. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in de ifade ettiği gibi, her seçim bir fırsattır ve bu seçim, oradaki kardeşlerimizin haklarının korunması açısından çok büyük bir önem taşımaktadır. Hep birlikte oy kullanarak, daha güçlü bir gelecek için umutlarımızı yeşertebiliriz.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.