Silivri Çanta Mahallesi’nde, İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından yapılan kazı çalışmalarında savaşçıya ait olduğu sanılan 5000 yıllık mezar kalıntılarının bulunduğu bölge, Silivri Belediyesi ekipleri tarafından tel çit ile çevrilerek koruma altına alındı.
Geçtiğimiz aylarda Silivri Çanta Mahallesi’nde, İstanbul Arkeoloji Müzesi tarafından yapılan kazı çalışmalarında savaşçıya ait olduğu sanılan 5000 yıllık mezar kalıntılarının bulunması, Silivri ve Trakya tarihine ışık tutmuştu. Kurgan tipi mezarın bulunmasının ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul I Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün 08.08.2016 tarihli kurul kararında belirttiği bölgede kazının genişletilmesi, mevcut kalıntılara koruma önlemi alınması yazısına istinaden, 27.09.2016 tarihinde İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Arkeoloji Müze Müdürlüğü’ne, bakanlık yazısı ile birlikte uzman denetimi talebinde bulunan Silivri Belediyesi, bölgede güvenlik çalışmaları başlattı.
BÖLGE TEL ÇİT İLE ÇEVRİLDİ
İlk ve en eski kurgan tipi mezar olma özelliğine sahip kalıntıların, ‘yılın en büyük arkeolojik keşfi’ olarak lanse edilmesinin ardından, bölgede koruma önlemleri alınması için talimat veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Binlerce yıllık geçmişe ve eşsiz bir kültürel mirasa sahip Silivri’mizin tarihi geçmişte yaşadığı evreler gün yüzüne çıkıyor. Yaşadığımız yerin bu değerlerini korumak, ilçemizde din ve kültür turizminin canlandırılması bizim görevimiz” dedi. Çanta Mahallesi’nde mezar kalıntılarının bulunduğu bölge, tel çit ile çevrilerek koruma altına alındı.