enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
36,3118
EURO
38,0582
ALTIN
3.419,37
BIST
9.835,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Kar Yağışlı
2°C
İstanbul
2°C
Hafif Kar Yağışlı
Cuma Kar Yağışlı
2°C
Cumartesi Kar Yağışlı
2°C
Pazar Parçalı Bulutlu
4°C
Pazartesi Çok Bulutlu
7°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

102. Yılında Türk-Yunan Zorunlu Nüfus Mübadelesi Paneli Düzenlendi

102. Yılında Türk-Yunan Zorunlu Nüfus Mübadelesi Paneli Düzenlendi
A+
A-

Silivri Belediyesi ve Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği iş birliğiyle 102. Yılında Türk-Yunan Zorunlu Nüfus Mübadelesi Paneli düzenlendi.

Silivri Belediyesi ve Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği iş birliğiyle 102. Yılında Türk-Yunan Zorunlu Nüfus Mübadelesi Paneli Yaşar Kemal Nikah ve Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Panele, Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Alçi, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.
Panelde, Araştırmacı Yazar ve Tarihçi Aytek Soner Alpan, 1923 Nüfus Mübadelesi’nin kimler tarafından örnek alındığını ve Türk-Yunan modelinin zorunlu göç politikalarının şekillenmesindeki rolünü değerlendirdi.
Lozan Mübadilleri Vakfı Genel Sekreteri Esat Halil Ergen, mübadil örgütlenmeleri üzerine son 25 yılın gelişimini aktardı. Halk Oyunları Eğitmeni ve Araştırmacı Yazar Mehmet Emre Toker Mehmet Emre Toker ise mübadillerin kültürel mirasını ve mübadelenin Türk halk oyunlarına etkilerini anlatarak, göç eden toplulukların geleneklerini nasıl koruyup yaşattıklarını açıkladı.
Panelde, mübadele süreci toplumsal, akademik, bilimsel ve kültürel yönleriyle ele alındı. Göçün ve mübadele döneminde yaşanan acıların tekrar yaşanmaması adına tarihe bir not düşmenin önemi vurgulanırken, mübadillerin beraberlerinde getirdikleri ve geride bıraktıkları somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunmasının gerekliliği üzerinde duruldu.
Panelin ardından, konuklardan Dr. Aytek Soner Alpan’ın “1929 Tatavla Yangını ve Tatavla’nın Kurtuluşu” kitabının imza etkinliği düzenlendi. Katılımcılar, yazarla sohbet etme ve kitabını imzalatma fırsatı buldu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.