<>.theiaStickySidebar:after {content: ""; display: table; clear: both;}
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,0112
EURO
42,0498
ALTIN
3.748,29
BIST
9.299,92
DOLAR
38,0112
EURO
42,0498
ALTIN
3.748,29
BIST
9.299,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
13°C
İstanbul
13°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
9°C
Cuma Yağmurlu
11°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
13°C
Pazar Az Bulutlu
15°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Kurtuluş Mücadelesi Avcılar’da Canlandırıldı

Kurtuluş Mücadelesi Avcılar’da Canlandırıldı
05.09.2015
142
A+
A-

Kurtuluş Mücadelesi ve Sivas Kongresi, Avcılar Belediye Konservatuarı’nın sahnelediği “Sivas1919” adlı tiyatro oyunu ile yeniden canlandırıldı.

Mustafa Kemal Atatürk başkanlığında Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı ve bağımsızlık yemininin edildiği Sivas Kongresi’nin 96. Yılında Avcılar Belediye Konservatuarı tiyatro bölümü tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Sivas1919” tiyatro oyunu ile Sivas Kongresi’ni de içine alan kurtuluş mücadelesi yeniden canlandırıldı.

Tiyatro oyunu öncesi bir konuşma yapan Avcılılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, Sivas’ın ‘Ulusal Mutabakat’ın ilan edildiği şehir olduğunu belirterek; “Sivas Ulusal Kurtuluş Savaşının başladığı, kurtuluş ve kuruluş için Anadolu halklarının örneği görülmemiş bir anlayış ve özveriyle bir araya geldiği, emperyalizme karşı ‘Ulusal Mutabakat’ın ilan edildiği şehirdir. Bir başka deyişle Cumhuriyetimizi oluşturan ulusal birlik ve bütünlüğümüzün kurulduğu ve bütün dünyaya ilan edildiği yerdir. Sivas Kongresi kurtuluş hareketinin ulusallaşması ve ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması sürecinde atılan önemli bir adımdır.
Bizler, onurlu bir tarihe sahip olanlar, ülkemizin için hiçbir özveriden kaçınmadan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 4 Eylül 1919 tarihinde ‘Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı’ Sivas Kongresi’nin 96. Yıldönümünü kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.

Başkan Dr. Handan Toprak’ın konuşmasının ardından, Avcılar Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğretmeni Turgay Yıldız’ın yönetmenliğini yaptığı, “Sivas1919” tiyatro oyunu, konservatuar öğrencileri tarafından sahnelendi. Anadolu’nun gerçek sahipleri mazlumlarının haklı ve onurlu mücadelesi ile Sivas Kongresini de içine alan, değişik bir anlatım tekniğinin kullanıldığı tiyatro oyunu büyük seyredilirken, Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresi’nde söylediği tarihi slogan “Ya İstiklal Ya Ölüm”ün hatırlatıldığı oyun ayakta alkışlandı.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak, oyunu sahneleyen Avcılar Belediye Konservatuarı öğrenmen ve öğrencilerine teşekkür ederek, teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.
image

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.