“İyi çorba terbiyesiz olur”
1955 yılından bu yana çorba yaptığını belirten Fidan, “Mercimek, kelle paça, işkembe ve tuzlama. Çorba yapmak zor değil fakat satması çok zor. Benim mesaim sabaha karşı saat 3.30’da başlıyor. Çorbalarımız saat 6’da hazır oluyor. Kelle paça, işkembe ve tuzlama çorbalarımız terbiyesiz yapılıyor. Un, yoğurt ve yumurta bulunmuyor. Buralarda terbiyesiz çorba yapan yok. Trakya’da dahi yok. Bazı çorbacılar un, yoğurt kullanarak müşterilerini aldatıyorlar. Hanımım ve ben emekliyim, emekli maaşımızı burada harcıyoruz. Çokta para kazandığımız söylenemez. İyi çorba terbiyesiz olur. Malzemeyi çok kullanırsanız terbiye kullanmak zorunda kalmazsınız. Malzemeleri kaynatıp, pişmiş etle birleştirip çorbamızı sevenlere sunuyoruz” dedi.