enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5167
EURO
36,1321
ALTIN
3.003,45
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Parçalı Bulutlu
11°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

Öğrenciler Sesle Çalışabilen Arazi Aracı Yaptılar

Öğrenciler Sesle Çalışabilen Arazi Aracı Yaptılar
14.03.2017
118
A+
A-

Tekirdağ’da bir grup üniversite öğrencisi, hurdadan topladıkları parçalarla 6 ayda yaptıkları arazi aracını ses komutuyla çalışır hale getirdi.

 Öğrenciler Hurdadan Sesle Çalışabilen Arazi Aracı Yaptılar 1 saat önce
Tekirdağ’da bir grup üniversite öğrencisi, hurdadan topladıkları parçalarla 6 ayda yaptıkları arazi aracını ses komutuyla çalışır hale getirdi.00:0703:14
spaceplay / pause qunload | stop ffullscreenshift + ←→slower / faster
↑↓volume mmute
←→seek . seek to previous 12… 6 seek to 10%, 20% … 60%
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksekokulu Teknoloji Topluluğu üyesi öğrenciler, akademik danışmanları eşliğinde bir arazi aracı projesine başladı. Öğrenciler, hurda malzemelerle yaptıkları arazi aracına ” Çorlu Jeep” adını verdi.

80 KM HIZA ULAŞABİLİYOR

Öğrenciler, yaklaşık 3 yıl önce yaptıkları araca özellik eklemeye devam ediyor. Arazi araçlarına özellik katmak amacıyla teknolojiyi de kullanan ekip, 4×4 özelliğinde, saatte 80 kilometre hıza ulaşabilen arazi aracını, sesli komut aracılığıyla da çalıştırmanın heyecanını yaşıyor.

“TEORİYİ UYGULAMAYA GEÇİRDİK”

Teknoloji Topluluğu Koordinatörü Öğretim Görevlisi Samet Nalbant, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her türlü arazi şartlarında kullanılabilen aracın 2 ve 4 çeker özelliğinde olduğunu söyledi.

Akıllı telefon ve tabletten aracın pek çok özelliğinin kontrol edilebildiğine dikkati çeken Nalbant, şöyle devam etti:

“Aracımızı ilçemizde bulunan 43. Bakım Merkezi Komutanlığından sadece şasisi ile aldık. Biz bu şasinin üzerine yeni bir temel attık diyebiliriz. Saclarla çeşitli aşamalardan geçen aracımıza bir şekil verdik. Daha sonra otomotiv bölümümüz motor ve şanzımanı birleştirdi. Süspansiyon, fren sistemleri gibi arcın bütün parçalarını bir araya getirerek arazi aracımızı tamamladık. Öğrencilerimiz, aracımızın üzerinde konfor sistemleri olarak inşa ettiğimiz koltuğu, camı, merkezi kilit sistemini Android yazılımla kontrol edebilir şekline getirdi. Aracın teknik özellikleri de gece görüş kamerasına sahip, ısıtmalı yan aynalara sahip. Koltuklarımızın ileri geri hareketini düğme ve Android yazılımlarla kontrol edebiliyoruz. Yine Android yazılımlarla camlarımız aşağı-yukarı hareket edebiliyor. Aracımızı sesli olarak telefona bağlayıp ‘çalıştır’ dediğimizde çalıştırabiliyoruz. Bunun dışında ‘kapat’ komutu ile de araç otomatikman kapanıyor.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.