ekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yolda güçlükle yürüdüğü sırada gözü dönmüş bir kapkaçının hedefi olan ve içerisinde 50 TL parası olan çantasını vermemek için direndiği sırada yerde sürüklenen Hatice Çalışkan’a kurumlar ile hayırsever vatandaşlar yardım eli uzattı.
Kocası, kızı ve engelli oğlu ile Çorlu’da Cemaliye Mahallesi’ndeki evlerinde ikamet eden Hatice Çalışkan’ın hayatı yaşadığı kapkaç şoku ile bir anda değişti. Görüntülerin televizyon kanallarında yayınlanmasının ardından harekete geçen Çorlu Kaymakamlığı bünyesindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çorlu Sosyal Hizmet Merkezi görevlileri 71 yaşındaki Hatice Çalışkan’ın evine giderek inceleme yaptı. Çorlu Belediyesi ekipleri de yaşlı kadının ailesine evde bakım hizmeti ile Çorlu Belediyesi Aşevinden her gün sıcak yemek ulaştırılması için çalışma başlattı.
Çorlu Belediyesi Aşevinden sıcak yemek verilecek
Belediye görevlileri ile birlikte yaşlı kadını evinde ziyaret eden Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vildan Perçinoğlu, ” Çorlu Belediye Başkanımız Ünal Baysan’ın size selamı var. Kendisi de uygun bir zamanda ziyaretinize gelecek. Biz artık seninle tanıştık. Senin sorunlarınla ilgileneceğiz. Gerekirse hastaneye götüreceğiz, tüm eksiklerini gidermeye çalışacağız” dedi.
“Işıklar yanıyor ama o ışığın altında kim gülüyor kim ağlıyor”
Kızı, oğlu ve eşi ile birlikte yaşadıklarını kaydeden kapkaç mağduru Hatice Çalışkan “4 kişiyiz ama dördümüz bir kişi etmeyiz. Annemin lafı vardı, ışıklar yanıyor ama o ışığın altında kim gülüyor kim ağlıyor derdi. Büyüklerimiz boş laflar etmemişler. Şimdi, oturup konuşmaya kimse kalmadı, senin bayat laflarını mı dinleyeceğiz diyorlar. Sen bana yemek gönderiyorsun ama ben o yemeği kiminle yiyeceğim. Ben bu odada kızımla kalıyorum” diye konuştu.
“Yaşayana çok yaşamayana bir şey yok”
Eşinin 3 aydan 3 aya 400 lira para aldığını ve çocuğuna maaş bağlattığını da kaydeden Hatice Nine, “Ben bir elimle de olsa kendi işimi kendim görürüm. Allah kimseye muhtaç ettirmesin. Bir elimle bir ayağımla olayım ama kendi işimi kendim yapayım. Gündüzleri ağrım yok ama geceleri ağrıyor. Yazımızda bu da varmış. Dünyaya gelmeden 40 gün önce yazılırmış alın yazısı, bu da bize yazılmış. Ben bugüne kadar ak gün görmedim. Ana kapısında ne güldüysem. Ana kapısında kaç gün durdun dersen de 16 sene durdum. 16’sında evlendim. İlkini dünyaya getirdim, 17’sinde ikinciyi dünyaya getirdim. Biz de 1-2 olur. Fazla yok. Biz de iki kardeşiz zaten. Bir ben bir de oğlan kardeşim var. Aramızda 8 yaş fark var. 1978 göçmeniyim. 40 seneden beridir buradayım. Kuşu altın kafese kapamışlar vatan, vatan demiş. İnsanın kendi anası olsun, bir gözü kör olsun ama kendi anası olsun. Yaşayana çok, yaşamayana bir şey yok. Bu gündüzün gecesi var” ifadelerini kaydetti.
“Hatice nineye yardım etmek isteyen yüzlerce kişi arıyor”
Cemaliye Mahallesi Muhtarı Soner Uğur ise “Olayın duyulmasının ardından Türkiye’nin hemen her yerinden telefonlar aldım. Hayırsever ve duyarlı insanlar Hatice Nine’ye yardım yapmak istediklerini söyleyip. Nasıl ulaşacaklarını soruyorlar” dedi.