“KÖYDE YAŞAMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”
Asıl mesleğinin hemşire olduğunu fakat ailecek işletmelerinde koyunlarıyla ilgilendiğini dile getiren Aysun Erden(45), “Her sabah 8: 00’da önce hayvanların annelerini besliyorum. Daha sonra kuzu beslenmesine geçiyorum. Öğlene kadar beslenme ve yem ile su takibi sürüyor. Akşamüstü 16: 00 gibi tekrar beslenme ve bakımları yapıyorum. Aslında hemşireydim ama şu anda hayvanlarımızla ilgileniyorum. Çok farklı bir iş değil. Bu işi çok zevk alarak yapıyorum ve köyde yaşamaktan çok mutluyum” dedi.
“İSPANYA’DA GÖRDÜKLERİMİZİ UYGULUYORUZ”
İspanya’ya gerçekleşen gezide iki farklı işletmenin çiftliğini gezme fırsatı bulduklarını ve bu sayede kendi çiftliklerinde de değişiklikler yaptıklarını ifade eden Erden, “İspanya’da gezdiğimiz çiftliklerde; hayvan beslenmesi, sağlığı, bakımı ve süt sağımı konularında hem eğitim aldık hem de teknikleri yerinde birebir inceleme fırsatı bulduk. Orada sürekli kuzular biberon ve süt tozuyla besleniyor. Bunun daha ekonomik olduğunu söylüyorlar. Biz de kendi çiftliğimizde bunu uygulamaya başladık. Ayrıca beslenme konusunda bilgiler edindik ve bu bilgilerimizi de yine burada uygulamaya başladık” dedi.