Sert geçen kış mevsiminden yaza geçişte havaların ısınması ve doğanın uyanışıyla ilk baharın güzelliklerini yaşayanlar, lezzet bakımından da kırmızı etin en sağlıklısı olarak kabul edilen oğlak çevirmenin tadına varıyor. Oğlak eti mevsiminin açılmasıyla birlikte çok sayıda kişi oğlak çevirme yapılan mekanlara akın etmeye başladı. Bunlardan birisi de Çanakkale-Çan karayolu üzerinde yıllardan bu yana faaliyet gösteren Balaban Dinlenme Tesisi oldu. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de, İran Şahı Rıza Pehlevi ile birlikte 1934 yılında oturup kahve içtikleri yer olarak bilinen işletmenin sahibi 47 yaşındaki Nevzat Dağlı, 1982 yılından bu yana sezonu geldiğinde oğlak çevirme yaptıklarını söyledi. Bu yıl da oğlak eti sezonunun başladığını belirten Dağlı, şöyle dedi: “Pişmiş oğlak çevirmenin kilosunu 60 TL’den satıyoruz. Mart ayı sonu itibariyle sezon başladı ve eylül ayına kadar süt oğlak, süt kuzu çalışıyoruz. Oğlağın semiz olmasına dikkat etmek lazım. Bahar ayları körpe ve tam lezzetli olduğu zamandır. Oğlağı odun ateşinde, közde pişiriyoruz ve yaklaşık 2 saat sürüyor. Gayet lezzetli oluyor. Kuzuya göre biraz daha az yağlı ve hafif olduğu için vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.”