Sınıf Öğretmeni Kemal Aras, AA muhabirine, 2016’da, kağıt, cam, pil, plastik olmak üzere 30 ton atık topladıklarını, projeyle çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmak istediklerini anlattı.
Birkaç yıldan bu yana çevre projeleriyle ilgilendiklerini, tüm okulun seferber olduğunu dile getiren Aras, “Pet şişeleri 1-2 ay boyunca biriktirdik. Sonra öğrencilerimiz ve velilerimizin katkısıyla sıraladık ve okul binamıza monte ettik. Amacımız hem atıkların çöp olmadığı bilincini çocuklara yerleştirmek hem de 15 Temmuz’u unutmamak ve başarılı da olduk” diye konuştu.
Ragıp Akın İlkokulu Müdürü Erol Karaca da 2016’da Bağcılar’ın en çevreci okulu unvanını aldıklarını, atık toplama konusunda çaba gösterip derece giren öğrencilere ödül verdiklerini söyledi.
Projelere farkındalığı daha da artıracak şekilde devam etmeyi amaçladıklarını kaydeden Karaca, şunları kaydetti:
“Dünyamızın azalan kaynaklarını en akıllı ve en verimli kullanma zarureti, kaliteli ve yüksek düzeyde eğitimi gerekli kılıyor. Azalan kaynaklara ve demokratik değerlere sahip çıkmak adına 15 Temmuz Şehitler Köprüsü önemli bir farkındalık oluşturdu. Okulumuzda tüketilen malzemelere, doğaya atılan atıklara baktığımızda hem doğa için hem ülkemizin maddi kaynakları açısından büyük zararlar doğuruyor. İsrafı önlemek adına ve de ‘ağaç yaşken eğilir’ düsturundan hareketle çevre bilinci kazandırmak adına böyle bir çalışma yaptık. Bu çalışmayla çocuklar hem bir çevre bilinci kazandılar hem de köprü sembolü üzerinden 15 Temmuz ruhunu idrak ettiler.”
Projeye sadece öğretmen ve öğrencilerin değil velilerin ve çevredeki esnafın da katkı sağladığını dile getiren Karaca, topladıkları atıkları Bağcılar Belediyesi Geri Dönüşüm Merkezine, pilleri ise Türkiye Atık Pil Derneğine teslim ettiklerini sözlerine ekledi.