enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,4916
EURO
36,2572
ALTIN
2.963,26
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C
DİKEY REKLAM
DİKEY REKLAM

BALKANLARIN MEŞHUR BOZACILARI KÜÇÜKÇEKMECE’ DE DONDURMACI OLDU

BALKANLARIN MEŞHUR BOZACILARI KÜÇÜKÇEKMECE’ DE DONDURMACI OLDU
09.08.2018
329
A+
A-

Balkanlarda sattıkları bozayla ünlenen Uğurlu Ailesi, göç nedeniyle geldikleri İstanbul Küçükçekmece’de dondurmacı oldu.Balkanların meşhur bozacıları, İstanbul’da dondurmacı oldu.

Mustafa Uğurlu, 1982’den beri Küçükçekmece Hürriyet Caddesi’ndeki Şardan Dondurmacısı ile dede mesleğini günümüze taşıyor.
Bulgaristan’daki dondurmacı-bozacı dükkanında günde 1 buçuk ton soğuk boza satarken, göç nedeniyle Balkanlardan Türkiye’ye beş parasız gelmek zorunda kalan Mustafa Uğurlu ve ailesi, her şeye sıfırdan başladı. Bugün 82 yaşında olan Mustafa Uğurlu, 1960 yılında sokaklarda dondurma satarak geçimini sağladı. Sıfırdan emeğiyle hayata geçirdiği Şardan Dondurmacısı’nın başına sırasıyla oğlu Vahit Uğurlu sonrasında da torunu Mustafa Uğurlu geçti.
Küçükçekmece Belediyesi Hayat Dergisi’ne yaptığı açıklamada isimlerinin Balkanların meşhur Şar Dağları’ndan geldiğini söyleyen torun Mustafa Uğurlu, “Biz 81’den beri buradayız. 36 senedir butik bir işletme burası. Gıda özen ve titizlik istiyor. Burası sabah 8 buçuk gece 1 açık. Siz beyin olarak burada olmazsanız olmaz. Çok iyi, meşhur bir yer olabilirsiniz. Ancak o çizgiyi devam ettirmek çok önemli. En sert malzeme olan çeliği belli aralıklarla damlayan bir su delebilir. Biz sabırla çalıştık, hala ilk günkü heyecanımızla da çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
“İNSANLAR ZEHİRLENSE TÜM DONDURMACILAR KAPANIR”
Dondurmacıların en büyük sıkıntısının ise, köşe başlarında satılan açık dondurmalar olduğunu kaydeden Mustafa Uğurlu, “Mustafa Uğurlu-Şardan Dondurma: Açık dondurma satanlar var. İnsanlar zehirlense tüm dondurmacılar kapanır. Bir yere gidince tezgaha bir bakacaksın. Tezgah üzerindeki beze bir bakacaksın temiz mi. Önlüklerimiz bembeyaz. Dondurmacı önlüğü beyaz olacak. Bunu sadece dondurma için konuşmuyorum, yiyecek çok önemli. İnsanlar bilmediği yerden bir şey yememeli” diyerek dondurma severlere seslendi.
“İTALYANLARIN İŞİ YOK SİZE KARAMEL Mİ YAPACAK”
Mustafa Uğurlu iyi bir dondurmada olması gereken özellikleri ise şöyle sıraladı: “Tatlandırıcı, yapay malzeme olmamalı. Bizde hiçbir türde esans, aroma yoktur. Yapmışlar masmavi dondurma. İsmine de İtalyan Karameli demişler. İtalyanların işi yok da sana karamel mi yapacak. Bakkaldaki sakızlardan bile dondurma yapabilirsiniz. Biz hiçbir dondurmamızda boya kullanmıyoruz. Dondurmayı tadı yoğun olmayan meyveyle yapamazsınız. Mesela kavun yoğun lezzeti yok. Kavun esansını atıp yapıyorlar. Biz damla sakızı ile yapıyoruz. Ancak en iyisi olmalı. Yeşil fıstığın kilosu belli. Onu nasıl satacaksınız? Esans koyup satıyorlar.”
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.