Silivri’yi tarımsal üretim çalışmalarıyla zenginleştirmede kararlı olan Işıklar, tarım arazilerini “tıbbi ve aromatik bitki ekme” şartı ile çiftçilere ve üretim yapmak isteyen girişimcilere düşük fiyata ihale yolu ile kiraya verdi.
İlçemizde tarım topraklarını korumak, katma değeri yüksek ürünlerle bölgesel bir kalkınma için örnek bir Silivri modeli oluşturan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, üretim çalışmalarını sürdürüyor. 2009 yılında kurulan Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi ile üniversiteler, kooperatifler ve paydaş birçok sivil toplum kuruluşu ile işbirliği çalışmaları gerçekleştiren Başkan Işıklar, ilçede ekim alanlarının arttırılması için harekete geçti. İzinsiz ve sözleşmesiz kullanılan arazileri kayıt altına alarak üretim yapılmasını sağlamak, katma değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğini yaygınlaştırmak amacıyla Silivri’de boşta olan yaklaşık 400 dönüm tarım arazisi kiraya verildi. İhale yoluyla, düşük fiyata 8 yıllığına kiraya verilen Gümüşyaka’da 110, Büyükkılıçlı’da 27, Çanta’da 96, Çeltik’te 57, Seymen’de 59, Kurfallı’da 13 dönüm arazide; tıbbi ve aromatik bitki yetiştirilmesi şart koşuldu.
ÜRETİCİLER EKİM DİKİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
Kiralanan tarım arazilerinde ekim dikim çalışmaları başladı. Geleneksel tarımın yanı sıra alternatif bitki yetiştiriciliği ile bölge çiftçisinin katma değeri yüksek ürün yetiştirmesine katkı sağlayan Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, sertifikalı kursları ve ziraat mühendisleriyle Silivri topraklarında tıbbi ve aromatik bitki yetiştirmek isteyen üreticilere destek olmayı sürdürüyor.