Türkiye Ulusal Ajansı, Avrupa Birliği’nin eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki hibe programı olan Erasmus+ Programının tanıtımı amacıyla İstanbul Valiliği işbirliği ile
1 Aralık 2015 tarihinde
Elite World Otel’de, okullar ve il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinden gelen katılımcılara yönelik Erasmus+ Bilgilendirme ve Yönlendirme Toplantısı düzenleyecektir. Toplantıda özellikle Okul Eğitimi alanında yapılan projelere örnekler verilecek ve bu alandaki başvuruların nasıl yapılacağına ilişkin pratik bilgiler paylaşılacaktır.
Yer : Elite World Otel
Tarih : 1 Aralık 2015
Saat : 09:30-16:30
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı), Avrupa Birliği’nin eğitim ve gençlik alanındaki programlarının Türkiye’de yürütülmesinden sorumlu kuruluş olarak 2003 yılında kurulmuştur. Türkiye Ulusal Ajansı eğitim ve gençlik programları aracılığıyla eğitim personeli, gençler, yetişkinler, meslek sahipleri, eğitimin her kademesinden öğrenciler, girişimciler, işverenler, çalışanlar için program üyesi ülkelerde yürütecekleri projelere hibe desteği sağlamaktadır. Türkiye Ulusal Ajansı, ülkemizde eğitim ve gençlik alanlarında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların Avrupa ülkelerinden ortakları ile birlikte gerçekleştirecekleri proje başvurularını kabul etmek, değerlendirmek ve bu değerlendirme sürecinin sonucunda kabul edilen proje başvuruları için hibe tahsis ederek, uygulanan projelerin izleme ve denetleme işlerini yapmakla sorumludur.
Söz konusu eğitim ve gençlik programları geçmiş yıllarda farklı isimler almış, 2014-2020 yılları arasında ise Erasmus+ Programı çatısı altında toplanmıştır. Erasmus+ Programı 1 Ocak 2014 itibariyle uygulanmaya başlayan; eğitim, gençlik ve spor alanlarında farklı yaş grupları ve farklı hedef kitlelere yönelik destekler barındıran çatı programın genel adıdır. Erasmus+ Programı içerisinde, önceki programlarda olduğu gibi okul eğitimi, yükseköğretim, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi ve gençlik alanına yönelik destekler devam etmekte, bununla birlikte spor alanındaki projelere de hibe desteği sağlanmaktadır.
Erasmus+ Programında birey odaklı olarak gerçekleşen ve “Bireylerin Öğrenme Hareketliliği” adı verilen faaliyetle kişilere, kurumlarının başvuru yaptığı projeler kapsamında Avrupa ülkelerine eğitim, meslek eğitimi, staj, iş başı eğitimi, gönüllü hizmeti yapma imkanı sağlanmaktadır. Erasmus+ Programı kapsamında eğitim personelimiz, öğrencilerimiz, gençlerimiz, çalışanlarımız, işverenlerimiz ve girişimcilerimiz gibi çok geniş yelpazeden hedef kitleler için uygun hibe destekleri bulunmaktadır.
Kurumsal kapasite geliştirilmesine yönelik “Stratejik Ortaklık” başlığı altındaki projeler ise okul eğitimi, mesleki eğitim, yetişkin eğitimi, yükseköğretim ve gençlik alanlarında Avrupa ülkelerindeki iyi uygulamalar ile yenilikçi yöntem, metot, müfredat vb. çalışmaların ülkemize transfer edilebilmesine imkan tanımaktadır.
Bu ana başlıkların yanı sıra “Yapılandırılmış Diyalog” adlı projeler ile gençler ve karar alıcıları buluşturmayı hedefleyen seminer, toplantı, konferans gibi etkinlikler organize edilebilmektedir.